Compromís per Calp ha fet públic aquest dimarts, 9 de maig, el seu programa electoral per a aquestes eleccions municipals amb mesures enfocades a donar un gir de 180 graus a les polítiques impulsades per l’Ajuntament de Calp.

Els eixos principals del programa són l’educació, la sanitat, l’economia, comerç i les polítiques socials. Respecte al tema educatiu, la coalició es compromet a la construcció del segon IES i del Gargasindi, així com d’un nou col·legi d’educació infantil i primària. També, aposta per crear una línia de beques per a activitats extraescolars i despeses educatives.

En el que concerneix la sanitat, crearan la figura del psicòleg municipal per a atallar els problemes de salut mental, sobretot entre la joventut. També lluitaran per l’ampliació del servei de transport sanitari i per la construcció del segon centre de salut amb especialitats per part de la Conselleria. 

En relació a l’economia local, els valencianistes impulsaran la conversió en zona de vianants del nucli antic així com la declaració de Calp com a zona tensionada per a poder limitar el preu dels lloguers. També promouran un pla d’habitatge jove, amb la compra i rehabilitació de cases.

Respecte als serveis socials, es reformularan posant a les persones en el centre de totes les polítiques i reforçaran el SAD (Servei d’Atenció Domiciliàia); redactaran un pla d’acompanyament per a persones dependents que estan soles o crearan una residència pública municipal per a majors i adults.

En declaracions del portaveu i candidat a l’alcaldia, Ximo Perles: “Aquest és un programa que hem treballat i consensuat amb molts actors i associacions de l’àmbit local, i creiem que és el millor document de treball per a fer que Calp camine cap endavant”. També afig que “el nostre programa és participatiu i qualsevol veí o veïna del municipi pot fer-nos arribar les peticions o inquietuds desitge”.

Així doncs, es pot consultar el programa complet de Compromís per Calp, on es recullen moltes més mesures pel que respecta a l’urbanisme, medi ambient, mobilitat, cultura, joventut o turisme en els següents enllaços: