La coalició reprova la gestió de Rebeca Merchán i Pilar Cabrera pel retard de les dotacions educatives, atès que el Col·legi d’Educació Especial ja hauria d’estar acabat i el segon institut començat

Amb molta fimesa, Compromís per Calp ha sol·licitat aquest dilluns la reprovació de la gestió de l’Ajuntament, així com la dimissió de les responsables de l’àrea, després que el director general d’Infraestructures Educatives donara a conèixer la realitat de la tramitació del pla Edificant, que inclou, entre altres inversions, la construcció del nou Col·legi d’Educació Especial Gargasindi així com el segon Institut d’Educació Secundària a Calp.

I el retard d’aquesta tramitació és alarmant, com descriu Compromís. El Col·legi d’Educació Especial ja hauria d’estar acabat, mentre que el segon institut hauria, almenys, haver començat a construir-se. Tot i això, ni el primer ni el segon han sigut ni tan sols iniciats. Aquesta és la raó per la qual la formació liderada per Ximo Perles ha reclamat la renúncia de les dues titulars d’Educació en aquest mandat, Rebeca Merchán (abans en Ciutadans, ara de Somos Calpe) i Pilar Cabrera (PP).

Sobretot perquè, continua la coalició, aquests retards no s’han acabat ací. Compromís també ha assegurat que la Conselleria va sol·licitar al consistori calpí la instal·lació d’aules prefabricades per descongestionar l’actual institut, però l’Ajuntament “no ha sigut capaç d’oferir una parcel·la en condicions per instal·lar aquestes aules”.

Com a portaveu de Compromís, Perles ha afegit que “després d’anys de retrets al govern de la Generalitat, s’acredita que és el mateix Ajuntament qui ha paralitzant la construcció d’aquestes infraestructures. Esperem que siga més per negligència que per mala fe. En qualsevol cas, fa més d’un any que demanem explicacions sobre això perquè s’havia licitat la demolició del Gargasindi de forma independent a la seua construcció, duplicant així tota la burocràcia. Continuem esperant explicacions. Després d’això ja no ens estranya res”.

Per part seua, l’actual diputat provincial de Compromís, Gerard Fullana, que va acompanyar el director General d’Infraestructures, es mostrava igualment indignat: “El primer és desbloquejar la saturació escolar a Calp i és el que estem fent. Després, cal exigir responsabilitats a un ajuntament que fa huit anys que és inoperatiu”.