El candidat de Compromís Calp a l’alcaldia, Ximo Perles, ha confirmat a Calp Al Dia que Mireia Ripoll i Carlos Ibáñez seran els dos primers noms que li acompanyaran en la llista.

D’esquerra a dreta: Carlos Ibáñez, Ximo Perles i Mireia Ripoll

La llista completa encara no es coneix, però la cita d’aquest divendres serà un bon punt de partida per a anar coneixent als primers confirmats. Compromís Calp ha organitzat a les 19.30 hores el primer acte de la precampanya en el Saló Blau de la Casa de Cultura, un esdeveniment obert al tot el públic per a presentar la candidatura. Sota el lema ‘El Calp que volem’, Perles està configurant una llista de garanties per a governar a l’Ajuntament de Calp.

El seu número 2 serà Mireia Ripoll, nova en l’escenari polític calpí en prendre possessió com a regidor el passat 10 d’octubre després de la renúncia de Carlos Ortín per motius laborals. Cal destacar que Ripoll ha format part d’aquest projecte des de la refundació del mateix i, malgrat no ocupar cap càrrec municipal durant set anys, ha treballat activament per Compromís a Calp i a la Marina Alta, sent la responsable de les àrees de Joventut i Dinamització en l’Executiva Comarcal de Compromís, així com la secretària d’Organització en l’Executiva Comarcal de Joves PV La Marina.

Per part seua, la gran novetat en aquesta llista és Carlos Ibáñez, que als seus 20 anys ha decidit fer un pas avant en la política local i ocuparà la tercera posició de la llista. Malgrat la seua joventut, Ibáñez també està implicat en Compromís. El passat 29 de maig va entrar a formar part de l’Executiva Comarcal de Joves PV La Marina dins de la Secretaria de Finances, ja que és estudiant d’Economia a la Universitat de València.

De moment es desconeix si Carlos Ortín s’inclourà d’alguna manera en la pròxima candidatura de Compromís, encara que siga de manera honorífica tancant la llista.

Compromís rumb a governar

L’aposta per a les pròximes eleccions és clara. Després de dues legislatures, el candidat de Compromís per Calp creu que ha arribat el moment per a governar: “pense que podria ser un bon alcalde per l’experiència i els coneixements adquirits, per l’edat i per l’equip que m’acompanya”.

Perles explicava que ha sigut la gent del propi partit qui ha decidit que siga ell qui ocupe el lloc de candidat a l’alcaldia per a les pròximes eleccions municipals. Per a això, des de l’agrupació local de Compromís ja estan treballant. Exemple d’això és l’acte que tindrà lloc divendres que ve a Calp amb convidats de luxe.

Ximo Perles convidava a tota els calpins i calpines a ser presents en aquest acte: “no passarem llista, no farem fotos al públic, només volem que vinguen a escoltar”. «La política és una qüestió de fe, tant de bo poguera asseure’m amb tots els veïns de Calp a prendre un café i explicar-los què i com fem les coses, però és impossible, així que els convide a vindre a escoltar-nos«, concloïa el candidat de Compromís a l’alcaldia.

En aquesta cita serà present la Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, qui també és el cap de llista de Compromís a les Corts Valencianes a la província d’Alacant.

D’igual forma, també seran presents el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, i una de les apostes de futur dins de la formació, MJ Calabuig. Tots dos són els dos següents números en la llista autonòmica provincial.

Font: calpaldia.es