Quasi un centenar de persones van acudir en la vesprada d’ahir a la presentació de la candidatura de Compromís per Calp que encapçala Ximo Perles.

La presentació de la candidatura va tindre lloc en el Saló Blau de la Casa de Cultura i va servir també per a presentar oficialment a Mireia Ripoll i Carlos Ibáñez, que ocuparan els números 2 i 3 de la llista municipal de Compromís, tal com va avançar Calp Al Dia.

Aquesta cita també va ser especial a nivell de partit, ja que Calp ha sigut el primer municipi on s’han retrobat els tres primers candidats per Alacant en la llista a les Corts després de les primàries en Compromís. No obstant això, no va passar desapercebuda la presència d’alguns representants del PSOE de Calp, als quals va convidar el mateix Ximo Perles per a “començar a compartir espais, perquè aqueix és l’objectiu”, confessava el candidat de Compromís.

Perles va entrar xafant fort amb una estrofa que Zoo va dedicar a l’ex alcalde de Gandia Arturo Torró en la cançó ‘Xuplasangs’: “Vas a passetjar-et amb suficiència, com els senyorets de temps passats…”.

El candidat valencianista es va referir a la política com una qüestió de fe “perquè és impossible saber que es fa en cadascuna de les administracions i perquè els polítics hem d’enfrontar-nos a situacions imprevisibles”. “Aspirem a tindre representants en els quals poder confiar i aqueix és el nostre principal valor”, matisava.

En la seua intervenció, Ximo Perles va parlar sobre les deficiències a Calp en matèria com a cultura, educació, medi ambient, transició ecològica i habitatge. El candidat advocava per Compromís per a millorar el municipi, encara que tocava de peus a terra: “no és senzill, si fora fàcil ho faria qualsevol”.

“Us demane un favor: ajudar-nos a guanyar les pròximes eleccions municipals, necessitem que expliqueu el que heu sentit ací, perquè som gent normal i senzilla que farà tot el que siga a les nostres mans per a millorar la vida de les persones”, concloïa entre aplaudiments Ximo Perles.

Acompanyants de luxe

La primera a intervindre va ser MJ Calabuig, qui denunciava que el “preu de l’habitatge s’ha convertit en un dels principals problemes de la societat”. Calabuig incidia en el problema de la connexió entre comarques i posava com a exemple que anar de València a Madrid costa 16 euros, a diferència d’una persona que vulga anar de València a Callosa d’en Sarrià, que el viatge pot costar-li fins a 38 euros.

La intervenció més especial dels convidats va ser la de Gerard Fullana, per la seua amistat amb Ximo Perles i per la seua vinculació amb Calp, on va residir diversos anys. “Gerard va viure en una dels carrers que ara tenen el luxe de comptar amb escales mecàniques”, feia broma Mireia Ripoll per a donar-li pas.

Igualment, el número 2 en la llista de Compromís a Alacant explicava que “tots sabem que quan t’enfrontes al sistema cal patir una mica”. I en aquesta línia recordava que, fa un any, a Ximo el van amenaçar des del PP amb retirar-li la llicència d’advocat.

I sobre això, Fullana recordava també que, a la mateixa vegada que ocorria aquesta situació en la Diputació, Ximo Perles es va abstindre en la votació dels pressupostos municipals perquè aquests prosperaren, en emmalaltir el pare d’un dels regidors de l’equip de govern. “Enteneu que no tothom és igual?”.

Sobre la política local, el valencianista es recordava de César Sánchez, amb qui va coincidir com a estudiant en l’IES Ifach: “És la tercera vegada que torna a la política a Calp, no hi ha pedrera en el PP calpí?”.

Canviant de terç, Fullana advocava per l’experiència de Perles: “Ximo s’ha xafat tots els municipis de la província, és una persona amb una experiència i una formació que no la té cap dels regidors de l’Ajuntament de Calp”.

“Ximo Perles serà el pròxim alcalde de Calp perquè és bona persona, alguna cosa que es troba a faltar en aquest món de canibalisme polític”, afirmava confiat. “Nosaltres no tindrem grans portades, així que us demane que sigueu el nostre altaveu als carrers, bars i mercats”, concloïa Fullana.

La Vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, va aprofitar la seua intervenció per a posar en valor les polítiques del Govern del Botànic, amb especial incidència en la seua formació. En el que afecta el municipi calpí s’ha referit a la polèmica amb la taxa turística: “ens han dit de tot per aprovar-la, encara que siga voluntària i ja s’aplique en moltes altres ciutats d’Europa”.

Mas subratllava que és una manera d’ajudar als veïns, ja que “els turistes que pernocten fan una aportació mínima perquè siga més barat el servei de fems o millore el transport urbà”.

Font: calpaldia.es